Blogg

TACK KERSTIN!

2015-03-18

Kerstin-kursen i mars blev som alltid väldigt lyckad. Jag red lektion på Luchador, Tutchi och Maya.

Alla hästarna skötte sig utmärkt och ett litet extra plus vill jag ge Tutchi. Tutchi har under februari haft svårt att koppla av i jobbet. Delvis pga att vintern alltid är lång men även därför att jag introducerat en del GP rörelser för honom, ettor, tramp och passage-tendens. Tutchi är både ambitiös och känslig och det blev förmodligen lite för mycket för honom.

Sagt och gjort…. Bara att backa av. Så efter 3 dagars lätt klass träning var Tutchi trygg igen. Underbart när det går så lätt. Så på Kerstin träningen kunde jag rida samlad trav och träna serier igen. Nu blir det små steg framåt för Touch the button ;)

/N

Video -> Hannah och Diesel från helgens träning

Will Rogers Clinic

2014-11-01

Ibland måste vi tänka utanför boxen. Det finns faktiskt andra metoder som kan vara utvecklande utöver traditionell träning.

Will Rogers är en australienare som levt hela sitt liv efter devisen “jag vill förstå hästar”. Will vill lära ryttare att lära sina hästar att inte ta till flyktinstinkt varje gång något skrämmande sker. Han vill lära ryttare att vara en trygg ledare för sin häst.

Will är också en piaff-vid-hand-mästare så jag tänkte att han skulle få börja trampa Tutchi som har ganska mycket flyktinstinkt i sig.

Maya är en mycket intelligent och ambitiös häst. Det gör henne lättarbetad men även lättstressad. Hos Will fick hon både jobba med piaff vid hand samt vara visningsobjekt vid responsträning. Maya läser av plastpåsar, spöken och paraplyer på ett utmärkt sätt. Tittar till, funderar och kommer fram till slutsatsen att det är nog ingen fara.

Video -> Maya ser spöken

Min förhoppning är att DressagebyNina ska kunna ta hit Will regelbundet under vintern 2014/2015 så vi kan möta vårsäsongen på bästa sätt!

/Nina

Grow together 2014, International Youth Camp,Villnius

2014-09-22

Grow together är ett projekt stöttat av FEIs solidarity project, där pengar går till att skapa samarbete och utveckling över gränserna. I våras blev jag tillfrågad att medverka på höstens samling i Vilnius. En fråga jag inte kunde tacka nej till!

Vi bodde i fantastiska Harmony Park. Det var 16 ryttare med och dagarna blandades med individuell träning samt teori från mig och andra bla en mental coach. Träningen avslutades med tävling där jag hade förmånen att vara med och se hur ekipagen fungerar på tävling också.

Jag är imponerad över vilka fina hästar ryttarna hade samt deras otroliga fokus och ödmjukhet, väldigt lyhörda och lyssnade hela veckan.

Tävling Jönköping

2013-09-19

26-28/7 var det dags för sista kvalchansen innan SM för ponny o juniorer i Jönköping.

Hannas C-ponny Milady G är kvalad med råge så hon fick stanna hemma. Istället tog Hanna med sig Diesel för att träna på att tävla och ge sig själv en chans att sitta på framridningen med de bästa juniorerna i Sverige och se hur det känns. Diesel såg fantastisk ut. Det blev en del missar pga missförstånd men framtiden ser lovande ut.

Jossan var i Jönköping för att säkra sin SM-plats. Hon var kvalad men måste höja sin kvalprocent då inte alla juniorer kommer med.
Det gjorde hon med ära. 2 personbästa och 2 placeringar. Gick från 42 på SM-listan till nr 30. Bra jobbat Jossan!

Lag-SM

2013-09-05

Vid lag -SM i Vallentuna deltog Lejondals RF med 2 lag.

Meningen var att vi skulle ha ett topplag och ett lag med mer orutinerade hästar. Tyvärr blev Siv sjuk och vi fick inte tillgodoräkna oss Martin Ågevall – Double Diamonds poäng i Int 1 efter hästägarens beslut, så nu blev det två gröna lag.

Men skam den som ger sig! Glada amatörer körde på. Jossan hoppade in som reserv med några timmars varsel. I Sivs tävlingskläder red hon sitt första lag-SM. Marit Flyhammar red på personbästa. Fia Klarbrant hade en fantastisk framridning och bra grundkänsla i Int 1. Anna Lindqvist hade också personbästa. Jag och Diesel debuterade Int 1 och förutom piruetterna( som inte är riktigt klara ännu:) gjorde DD en strålande debut. 8:or på bl.a. tvåor, ökad skritt o galopp, öppna och travvolter. Martin red Casai och hade otur med många störande objekt.

Inga topplaceringar för lagen men god sammanhållning och nyttiga starter. Vi ser fram mot 2014!!!

N

Bloggarkiv