Bloggarkiv

2008-11-20

Göteborg Horse Show

, 2009-02-23

Vi har haft en underbart rolig och framgångsrik helg i Göteborg.

Tisdagen 17 feb ringer min mobiltelefon kl 10.30. Det är Mats Eriksson (administrativt ansvarig inom förbundets dressyrgrupp). När jag svarar säger jag på skämt : “Hej! Har du fått återbud till Scandinavium?” Mats svarar :“Ja”. Då säger jag till honom: “du får inte skämta om sådana saker” (jag ville väldigt gärna rida Scandinavium). Mats insisterar :” Det är sant. Norskan har lämnat återbud. Kan du vara här till kl 13 imorgon? Det är veterinär besiktning då. “Efter ett mycket kort telefonmöte med Mikis ringer jag tillbaka: “Självklart kommer vi!!”

På torsdagen var det GP. Alla förberedelser som jag kan göra med Ajax innan start var gjorda. Ett avrastande och lösgörande pass på morgonen. Terese Klangestam (som var vår eminenta groom på detta meeting) hade vandrat många och långa promenader. På framridningen var Ajax lugn och koncentrerad. Inne på banan blev han lite överraskad av alla blommor och höga domarbord men tog sig samman och lyssnade på mig. Resultatet blev vår bästa internationella start någonsin. 64,5 % för ritten ,som sedemera drogs ner till 63,95 % pga att ryttaren, dvs jag, glömde en ryggning och därmed tappade 10 p…..pucko! Framförallt gjorde vi ett bra galopp-program med bla 8a på byten i vartannat steg och 7or på saxen.

Med det resultatet tog vi oss vidare till Världscups kuren dagen efter.
I kuren slutatde vi på nästan 64 % efter en ritt med en del förargliga småmissar. Vårt kur program är för lätt och oarbetat ännu. Trots det var jag super nöjd när ritten var klar. Ridkänslan var jättefin. Jag lyckades rida exakt till musiken och för första gången kändes det som att Ajax njöt av att visa upp sig inne på banan. Tänk att det ska till en så stor tävling och ca 11,500 på läktaren för att han ska tycka att det är kul:)

Sagt under Scandinavium…….

- “ videofilmen är lite skakig. Jag var så nervös” – underbara Mikis som stöttat, peppat, filmat och varit mitt bollplank i ridningen.

- “ det här kan bli riktigt,riktigt bra” – sa Elisabeth Lundholm samtidigt som hon tog tag i min arm och spännde ögonen i mig så jag verkligen skulle förstå.

- “vi,jag mamma pappa och Amanda:) tycker du haft ditt genombrott idag” – Lotten Aronsson med familj efter GPn

- “vad duktiga ni var. Du är verkligen värd en plats i kuren” – sa Charlotte Haid sportsligt

- “banan såg inte så lätt ut i kuren,men min svärmor tyckte Ajax var finast av alla” – Pia Fälth (tack Pias svärmor:)

- “detta var den finaste 40-årspresent jag kunde få av Ajax” – Caroline Carlstedt som ibland tyckt att Ajax spelat apa med mig.

- “jag sa ju att jag skulle komma och titta på dig i kuren:)” – Annica Westerberg som kom upp på fredagen

Tusen tack alla ni som skickat mess och stöttat och kommit med glada tillrop. Det är ovärdeligt att känna att Ni är med mig. Ett extra tack till Team Farstorp gänget Carina, Elisabeth och Helen som alltid är positiva.

Många kramar en glad Nina

Nu är vi med på världsrankingen!

, 2009-02-09

Efter månadens idogt letande på den lista som finns över världsrankade ekipage har jag hittat mig själv och Ajax där!

Vilken känsla!:) Vi är på plats typ 500 nånting. Om vi då räknar med att det är ca. 10 svenskar, 200 holländare och 290 tyskar före så känns det ganska bra. Små steg mot världstoppen!:)

Kramar hoppfull Nina

Hemsidan är igång

, 2009-02-05

Ny hemsida kräver sin kvinna alternativt två kockar kokar bättre soppa eller hur var det nu?

Så fortskrider arbetet med vår nya hemsida. Vi uppdaterar sakta men säkert film arkivet. Mikis är fantstisk med det tekniska! Nya filmer finns på Aslan och Ajax. Gå gärna in och titta på dem (nedladdningen kan ta sin tid p.g.a. något tekniskt som Mikis förklarade men som jag inte lyssnade på..:).

Så roligt att se att Aslan utvecklas så som jag hoppats. Pia gör ett super jobb. Visst får vissa vänner (läs:Magnus Ringmark;) vatten på sin kvarn att jag INTE skulle sälja honom,men företagande är företagande…. Nu undrar säkert gamla vänner om dom har läst rätt. Nina-gullegull som aldrig ville sälja någon häst. Ja, jag försöker iallafall utveckla min säljande sida. (lätt att vara kaxig här. När hästarna åker är det alltid gråt och tandagnissel:)

Stora kramar,
Nina

Läs fler blogginlägg