Bloggarkiv

2008-11-20

Nordic Championship, Lördag

, 2009-06-28

NM guld,NM guld,NM guld !!!

Ja, så var det då ett faktum. Sverige vann lag guldet vid Nordic Baltic Championship 2009:) Vi kände oss lugna nästan hela tiden, men bara nästan.

Vi var först då Sverige var lottade att öppna klassen. Vår chef d`equipe Gunilla Skatt hade nerver av stål och satte Ajax och mig som första ekipage. På framridningen var Ajax fin men lite matt. Ett flertal ökningar och minskningar, som en jo-jo, fick honom att komma igång i kroppen. Väl nere vid banan fick vi vänta en liten stund.

På banan pågick febril aktivitet. Det påminde lite om tomtarnas vaktparad på julafton. På banan körde en 4 hjuling och sladdade. Ena kortsidans staket låg ner och folk sprang med snören och mätte ut något, vet inte vad. Ajax kröp närmre och närmre Gunilla men så plötsligt var det klart och vi fick komma in. Ritten var fin men hade några missar. Bl.a. hade jag för lite energi in i första piaffen och han stannade till. En ren ryttarmiss som kostar. Dryga 65% blev totalen. Danmarks första häst hade några hundra delar mindre och vi ledde efter första hästen.

Next to go var Charlotte. Lonevan var väldigt lugn och de gjorde en av sina bästa ritter vad jag har sett. Jättefin piaff och passage. Två små missar- fick 2 i varje i starten på tvåorna och sen var höger piruetten lite vändning på mellandelen. Ca 66,6 % och Sverige ledde med ca 2% över Danmark när två ryttare ridit i lagen.

Magda hade inte sin bästa dag. Zorino kämpade med regnet piskande i ansiktet på framridningen som blivit ren lervälling. Stoiskt kämpade paret vidare och fick tillslut komma in på banan. Domarna borde gett Magda bragdmedalj!!

Emma började med att skrämma oss ordentlig med att glömma halten. Vips var 10 poäng borta. Dock är Emma själv inte lättskrämd utan red oberört vidare. En jättefin ritt men med lite svaga piaffer. Emma sa själv att hon inte fick Faradera riktigt framför sig. Ca 66,8 % och dagens hittills högsta poäng.

Danmark hade sin bästa ryttare sist och vi tittade spännt. 68,4% tyckte vi var lite väl bra betalt men så är vi ju ganska partiska oxå. Med placerings siffrorna 2a,3a,4a känns det som vi var väl värda guldet.

Hejja Norge! Nu står Bjarne, Norsk rikstränare, bredvid oss och jublar. Vi får inte en syl i vädret. Norge har idag tagit sin första dressyrmedalj i lag. Laget har skrivit historia. Hejja Norge!
Danskarna sitter ett bord bort och dricker gravöl. Bjarnes fru är deras lagledare. Noteras kan att arrangören gav dem olika rum på hotellet. Allt för att Bjarne har en faibless för svenskar och de vill inte ha äktenskapliga drama under meetinget. Hejja Bjarne!

Igår var det 30 grader plus och idag har de Sibiriska vindarna nått Hamina. (St Petersburg 25 mil bort) Det har varit sky fall hela dagen. Fram ridningen var på slutet mer ämnad för gyttjebrottning än dressyr. Då var jag nöjd med att ha startat först. Skyfallet gjorde att tältbyn som Ajax bor i fick problem. Taket rasade in men Ajax höll huvudet högt och var en sann stöttepelare. Då drog den finska sisun in och sjungande män i blåställ kom till undsättning. Med vajrar och spännband fick dom taket att hålla. Ajax har redan fått flera anbud från finska byggföretag så framtiden är säkrad;)

Finskarna bjöd på champagne. Det var en juvelaffär som hade smycken. Riktiga smycken. Vackert utlagda på hästtäcken låg ringar upp till 5 karat med passande örhängen. Snart är det jul tänkte Charlotte. Så när hon inte var på dressyr banan visste vi var vi skulle leta. Med hela affären full av svenskar (regnet öste ju ner) så såg ägarna sin stora chans därav champagnen. Men tji fick dom. Än har inte några små paket dykt upp i vår närhet. Rasmus och Mikis vi vääntar;)

Håll tummarna för oss imorgon. Jag återkommer på måndag då det inte finns internet på Hyvää Huomenta båten.

Kramisar Nina Moi, moi!

Nordic Championship, Fredag del 2

, 2009-06-27

Idag är det roligt att vara svensk!

Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg… Upp 05.40 – åh, sovmorgon var är du – för att promemera upp och ner för “Globenbranten”. När vi väl kom dit blev vi stoppade av en FEI funktionär som sa att vi inte fick gå där. Mycket välartikulerat (svårt ord – betyder :tala tydligt) sa jag “så du menar att vi får inte gå på den FARLIGA vägen som leder till banan”. Hon backade direkt. Dock kände hon sitt ansvar och gick före oss. Så framför oss hade vi en något korpulent finsk dam med svart strå hatt, make up och svart mycket tajt sidenklänning. Till den outfiten hade hon grova dammiga kängor och gick som en hel karl:) Denna kvinna var fortfarande kvar i hatt och klänning kl 2300 när det var prisutdelning för Int II. “Det är krut i kärringen” Respect!

Efter en god frukost fördrev vi några timmar med att sola, sova och sova.

Kl 15.30 tog jag ut Ajax på en liten tur för att kolla hur pigg han var. Vi travade och galopperade lite på en gräsplätt utanför ett bostadsområde och han var glad men väldigt lugn. Så det blev en kort tur.

Int II började kl 20.30. Jag var först ut av svenskarna. Efter en välavvägd framridning var det så dags. Gunilla Skatt var vår trygghet och gick med ner till arenan. Väl inne på banan fick jag direkt solen i ögonen. Stod så lågt att den precis sken in mellan tältaket och vallgravskanten. Såg ingenting. Gjorde en felfri ritt med en häst i bra form dock skyggade han några gånger för de hemska stora blommor som kommit in. Sådana hade han aldrig sett förut. (Psss….det är såna på alla tävlingar men det är inte lönt att diskutera med Ajax. He rules;) Glad när jag kom ut. Fina procent, 66,36% och väldigt jämna domare. Slutade 2a.

Scarlett var nästa svensk. Mkt fin ritt med bra ökningar och mycket energi. Blev inte så het som han kunnat bli förr. En mellandels piruett och lite bakåt tanke i en piaff var hennes misstag. Ca 65,1 blev resultatet och en fjärde plats.

Emma gjorde också en bra ritt. Stämningen i svensk lägret blev bara högre och högre. Emma hade lite hack i en ökning och kanske lite ojämn bjudning men Faradera var bra i formen och hade super 1a piruett, fina byten och fin passage. 66,8 % och upp i ledning.

Näst sist i klassen startade Magda. Som den hästen har utvecklats! En fröjd att se. Första piaffen var svag och i ettorna snubblade han så det blev bara 9 stycken (ska vara 11). Ettorna är dubbelkofficient på så det kostar. Nästan 64 % är dock helt ok med de misstagen.

När det var dags för prisutdelning försökte vi svenskar införa en ny regel. Vi bestämde att lagtävlingen skulle avgöras idag oxå och att morgon dagen skulle vara ledig och ängnas åt bad. Ingen bra ide tyckte den danska lagledaren så vi blev nerröstade :(

Imorgon är det så dags för lagtävling. P.g.a. av en ny dum regel som vi inte var medvetna om ställs Magda utanför laget. År 2009 har FEI på prov ändrat så bara tre ryttare räknas i laget. Känns inte bra.

Idag blev det mycket fakta här och nu är kl 0130…igen. Ska försöka var roligare imorgon;)

Dagens hjälte delas av två. Ajax och Magda! Ajax för att han med sitt rädda förflutna nu gång på gång visar mig att han är en fantastisk tävling häst och Magda för att hon är klok och sportsmannamässig trots den besvikelse det måste vara att inte få rida i laget. Hon tävlar nu vidare och representerar Sverige individuellt. Nämnas ska också att Magda har världens mest bedårande son som jag försökte kidnappa med mig hem. Hade ingen lycka där men Magdas man sa att jag kan få låna honom då och då. Helt ok!

Har nu skrivit fel en miljon gånger ocg maste gå ocg lägga maj. Gääsp. Håll tummen för oss imorgon!

Nina

Nordic Championship, Fredag del 1

, 2009-06-26

Ni anar inte vad vi har hunnit med idag!

Jag börjar från början. Natten tillbringade vi på färja. Lugnt väder. Ajax och Zorino åker som prinsar. Lite värre är det för oss människor. Inte Hilton precis. Maten är speciel, båten full med män med stora magar i mysbyxor som dricker och röker (inga fördomar här inte;) samt hytter som man backar in i. Ska dock erkänna att efter gårdagens resa till Knivsta sov jag kungligt gott till …….kl 0500 då en gäll stämma ropa Hyvää Huamenta, dags att vakna!! Ingen på den båten försover sig det vill jag lova.

När man reser så här långt med hästar är det vissa saker man måste tänka på. Fasan heter transportsjuka. En sjukdom som kan ge feber,luftvägsproblem och vatten i lungorna. Hästar kan dö av den. Man ska tänka på att ha frisk luft (A&Z stod utomhus med öppna fönster och Östersjöns vind yrande), få i dem vätska (betfor vatten med hackade äpplen i är omöjligt att motstå) och att de ska kunna röra sina huvuden/halsar (A kämpar för att äta av Z:s hönsnät (som ju självklart är mycket godare än hans eget) och Z försöker desperat skydda SIN mat), om ni då tänker att hönsnäten hänger i varsin ända av lastbilen så förstår ni vart jag vill komma;)

Resan i Finland tog 4 timmar. När vi kom fram var förarna, Magda och undertecknad, helt slut men A&Z var som två unghästar. Mission completed!

Så nästa äventyr. Hästarna ska flytta in i sin helgbostad. Hela lagets hästar sköter sig som A-barn utom…Ajax. Dom står i heltäckande lådor med höga kanter. Lilla Ajax blev plötsligt helt ensam. Kunde knappt se över kanten. Paniken var ett faktum. Efter att ha bäddat om 2 gånger då han grävt upp hela jordgolvet,försökt med lugnande röst, skällt på honom och konstaterat att han var dyngsvettig gav jag upp. Tog min hysteriska häst som piaffade bredvid mig med tuggande mun och gick till stallkontoret. Numera bor han i en “box-by” tillsammans med 3 Finska hopphästar. Det är galler mellan hästarna och alla är som en enda stor familj. Visst kan jag tycka att han är jobbigt utstuderande ibland men han är oxå charmig. På 10 sek var han lugn, trygg kollektivmedlem. Kan svära på att han titta på mig under lugg och att han tänkte nöjt – “Så ska en slipsten dras.”

Kl 1400 var det vetcheck. Alla hästarna dansade igenom.

Kl 1600 hade vi ridtid. Zorino, Fia, Lenny och Ajax var jättefina. Visst, danskarna försökte sätta sig i respekt men vi lägger oss inte i första taget.

Arenan är häftig. Ligger i en svacka med en bamsestor tältduk över. Dock är vägen dit inget för mig. Lider av svindelsymptom och för att komma in på arenan går vi på en stig som är 1 m bred uppe på vallkanten med ett stup på sidan. Tur att Ajax är så modig, or not;) Från kanten går man sen ner till arenan på en brant asfaltsväg med publik sittande på båda sidor. Det är typ som om dom skulle asfaltera en av trapporna på Globen läktaren och be mig rida ner. Scary!

Dagens hjälte är min älskade “man” Mikis Samaras, Samaras Dressage. Vid soundcheck (lyssna-på-din-kur-musik-stund) var min CD helt tyst. Inte en ton. Inte ens ett litet skrap. Hjälp!! Men ingen fara. Min underbara pedantiska man hade ju självklart skickat med en backup CD. Puh!

Just idag har jag oxå en mini hjälte. Hörde av Pia Fälth att Mats Eriksson, vår administrativa Ulla-Bella på förbundet, inte var helt nöjd med att vara bortglömd. Så Mats nu är det din tur:) Tack för att du finns och att du tar hand om oss och alla våra frågor med outtröttlig positivism.

Psss,ska berätta en hemlis….hopphästar kan oxå vara tittiga. Det erkände en hoppryttare som försökte ta sig ner för “Globen branten” med mig;)

Piff och puff Nina

Nordic Championship, Torsdag

, 2009-06-24

Onsdag 24/6 – “Resan dit”

Dagen går i resandes tecken. Efter “dynamiskt” noga, kreativt packande samt ompackning vid ett flertal tillfällen var jag och Ajax äntligen på väg. Ad acta! Efter ett tag insåg jag att tvätten hemma glömdes ute men det var inga problem. Att ringa min man som befann sig i Amsterdam och be honom snällt att ta in den när han kom hem skapade bara positiva känslor hos oss båda. Och huset behövdes inte låsas upp för jag hade sätt till att så fint lämna det öppet. Givitvis för hans skull..

Resan tog oss först upp till Magda i Knivsta. Där fick Ajax gå in i en box bredvid sin gamla reskamrat Zorino. Efter en hälsning “Tjena kompis”, rullning på båda hållen och lite mat så hade Ajax bott in sig. Efter välförtjänt vila promenerade jag honom två gånger vilket var bra för oss båda. Därefter vila med rullning; för oss båda.

Dagens hjälte är NM-reserven Pia Fält som har stått redo i sista minuten om det skulle behövas. Hon har varit supporterande, lojal och positiv. Ett superproffs ut i fingerspetsarna.

Nu rullar vi in på färjan som för oss österut mot nya utmaningar. Vi höres inom kort!

Kram Nina

P.S Magda påpekade idag att en bå vit valross visst får poäng i Finland. Färgerna ligger till vår favör..:)

Nordic Championship, Tisdag

, 2009-06-24

TIS KVÄLL – Förberedelser av Nina

FÖRBEREDELSER – Glamour, åh, glamour var är du? Dagen innan avfärd är alltid den värsta. Hästarna hemma ska ridas in i det sista då vi blir borta nästan en vecka. Allt ska ska vara rent och frächt…läder,täcke,lindor,vojlockar och häst. Upplägget för den dagliga skötseln måste vara klart. Vem ska jogga vilken häst och vem ska sköta vilken fodring. Puh….
Nu är klockan 2200 och revelj för mig är 0400 imorgon bitti. Ridbyxorna ligger i tvättmaskinen. Hmm…hört att det ska bli vackert väder imorgon. Funderar på torkarrangemang. Vimpel från bilfönstret,är det olagligt?

TRÄNINGS UPPLÄGG – Igår var Ajax och jag och tränade för Kerstin Andre. Ajax känns jättefin och träningen var super som vanligt. Inte jättehårt jobb men gick igenom alla rörelserna som ingår och putsade på det lilla sista extra. Är sååå glad för Kerstin. Hon fyller upp på de områden jag är svag,är positiv men bestämd och har ett osvikligt öga för detaljer. Önskar att ni alla fick vara med någon gång och höra hur det går till när vi tränar. Dialogen är så lättsam och otvungen och vi dryftar allt från personliga saker till hur vi ska förklara för Ajax att han ska “svinga” ännu mer i passagen.

Idag har Ajax och jag joggat på utebanan och gjort en mängd lösgörande arbete. Med tanke på den lååånga resan Ajax har framför sig känns det viktigt att hitta en bra balans mellan att ha min energiska häst väl rastad och ändå inte för trött i kroppen.

SPONSRING – Ringde igår till Sven- Olof på Abacus (gör högkvalitativa sport kläder för golfare) och frågade om dom ville sponsra oss med jackor. Självklart sa Sven-Olof. Vi kommer bära snygga ljusblå jackor från Abacus. Jag provade min igår och kan svära på att trots 30 gradig värme var den sval. Inbyggd aircondition….de e kvalite de!!
Stärkt av det positiva bemötandet hos Abacus ringde jag också Karin Gustavsson på Trikem (mest kända för Radital men gör allt från svansspray till tillskottsfoder) och vips hade Trikem stöttat med täcken. Tunna luftiga som matchar jackorna!
Tack för Er hjälp att göra denna tävling speciell för oss.

HÖNSGÅRD – När fyra kvinnor/flickor ska iväg på ett sånt här äventyr går telefonerna varma. Charlotte (Scarlett) undrar var jag ska vila i Sthlm innan vi ska på färjan. Emma är glad för att mamma åker med. Magda messa “glöm inte bikini så vi kan sola på altanen” Hoppas den är skyddad från insyn tänkte jag då. En knubbig blå vit valross ger inga extra poäng.

Nu börjar lugnet sänka sig. Batteriet i mobilen är tömt. Tvättmaskinen har tystnat och jag ska ta en dusch.

Natti, natti Nina

Glad Midsommar!

, 2009-06-19

Samaras Dressage önskar alla nära och kära en underbar helg.

Stora kramar från våra underbara hästar, Mikis & Nina

Internationell CDI 3 Mierzecin, Polen- Dag 4

, 2009-06-15

LÖRDAG – Kl 11.39 idag startade vi GP Special.

Nu var det annan fart på Nina Bengtsson redan på framridningen. Ritten var en av de bästa vi gjort. Två kostsamma missar och vi slutade på 63,8%. Domar siffrorna var 2,3,3,5,5, och vi slutade 5a. Procenten låg från 62—66%. Efter prisutdelning, ja vi fick en rosett och polska pengar, kom den kanadensiska O-domaren (typ VIP domare) fram och berömde. Hon gratulerade till en betydligt bättre uppvisning och när jag ursäktade mig för mina misstag skrattade hon och sa – “Thats easy to fix when the horse is going like this. Well done”. Tänk vad lite beröm kan göra! Jag sträckte på mig och kände att detta gav mersmak.

Kramis Nina

Internationell CDI 3 Mierzecin, Polen- Dag 3 del 2

, 2009-06-15

FREDAG – Första starten! av Nina

Har nu gjort den första starten här i Polen. Ajax var jättefin på framridningen. Lugn och väldigt fokuserad. Väl inne på banan var vädergudarna med oss. Inga domarhattar kom inflygande och inga staket föll. Men… hade jag för lite energi i vår ritt. Tar på mig det helt. En missbedömning av mig gjorde att vi hade ett ovanligt svagt trav program där piaff och passage inte nådde upp till sin vanliga standard. Dock låg vi på 68% i galoppen och det gjorde att vi slutade på lite drygt 63%. Det var 6 placerade och jag tror vi slutade 8a. Ok men självklart vill jag mer!

Kram Nina

CDI 3 Mierzecin, Polen- Dag 3

, 2009-06-12

FREDAG – Nu gäller det! av Mikis

Dzień dobry! Efter en god frukost tillsammans gick jag och Nina ner till Ajax för att säkerställa att stjärnan hade sovit gott. Jag flög lite extra efter gårdagskvällens bravader med personbästa på 132 i bowlingen (Greken höll den svenska fanan högt och vann. Nina vann likväl om man räknar bakifrån..).

Nina satt upp och skrittade ut Ajax medan jag valde att se första klassen; S:t George. Det blåser närmast storm för tillfället med skiftande kraftiga regnskurar vilket gör tävlandet till en utmaning. Arrangörer som jagar bortflugna plakat, domare som tappar hattar och dressyrstaket som faller inne på banan och skapar oväntade extramoment för ekipagen; Allt detta kändes skönt att se… från läktaren. Inte ett dugg orolig dock eftersom jag vet att mitt team är säkert i stunder dom denna. “When it´s going to get tough, the…”

Jag fortsätter mitt övande på det polska språket med kollegor runt “ringside”. Verkar inte gå så bra oavsett vad jag säger för de svarar hela tiden “Hallo” med sina stenansikten. Hmm, how to break the ice..? Min nya bundsförvant Przemyslaw Kozanowski (Polen), elev till Kyra Kyrklund som gjorde bra ifrån sig under tävlingsmomentet får hjälpa mig i mitt kontaktsökande. Han verkar kunna detta.

Efter en god lunch är det nu dags för förberedelse inför GP start 17.36. Ekipagen kommer ifrån Polen, Tyskland, Estland, Lettland och Frankrike. Dags att supportera och stödja. Håll tummarna!

Do widzenia! Mvh Mikis

Intl. CDI 3 Palac Mierzecin, Polen- Dag 2

, 2009-06-11

TORSDAG – Äntligen på plats! av Mikis

Vaknade på morgonen, taggad till tänderna och sugen på att prestera. Hade drömt hela natten om hur jag skulle gå upp på podiet och motta segerpriset. Fick en godmorgonpuss av Nina och insåg snabbt att det inte var jag som skulle få rida och prestera idag heller… J. Anpassningsbar som jag är intog jag min nya inställning; kombinerad curlingförälder/fakturamottagare/pojkvän och viktigaste av allt mental coach och tränarnas ”förlängda arm”. Här skall stödjas, ”speglas” och ställas krav!

Efter frukosten tillsammans med vår eminenta groom Linda Strand som redan matat och pysslat med Ajax en stund på morgonen var det dags för ett träningspass. Banan var lite stökig och blöt p.g.a. av allt regnande men det är lika för alla. No pain no gain! Ajax (och Nina) såg lite trötta ut för dagen men gjorde bra ifrån sig. Lugnt och fint, trevliga rörelser och samspel; tror att min mentor och Nina´s tränare Kerstin André hade varit stolt. Använde min skoltyska till att säga hej till allt och alla. Polskan är inte riktigt där ännu..

Veterinärkollen på eftermiddagen gjorde mig nervös i förväg men gick som vanligt kanon! Nina täckte mark väl och det gjorde Ajax likaså. Anade en viss slagsida på frugan. Hmm. Småpratade lite med Bianca Kasselmann och ett par andra intressanta boxkollegor. Detta kan bli en bra tävling! Riktigt glad över att vi fick möjligheten att åka hit.

Nu är det dags för gemensam middag och därefter den eminent passande, exklusiva lagsporten här i området; Bowling! Vi får nog be Nina hålla fanan högt för Sveriges räkning. Denna sport är inte för mig… Men speedway hade varit värre så nu är det dags att slå mitt 100-rekord än gång för alla. Undrar om man kan betta?…

Acceptera, Anpassa, Fokusera! /Halt-Hälsning från Mikis

Internationell CDI 3 Mierzecin, Polen- Dag 1

, 2009-06-11

ONSDAG – Resan dit. Puh,vilken pärs. Resan är inte så lång i sig men det var ”storm” på båten.

Vi tog färjan Gedser-Rostock som tar 1,45 timme. När vi väntade på kajen stormade det så havet piskade mig i ansiktet. Väl på båten var Ajax orolig, (det var ett tag sedan han reste långt själv då vi den senaste tiden har samåkt med mina tävlingskamrater Charlotte Haid-B och Magdalena Skatt), så vi tog beslutet att jag skulle stanna hos honom under överresan. Stunder som den vi hade på båtresan är sådant som gör att man inte kan låta bli älska Ajax.. Han är som ett barn. Var gång jag försökte smita ut blev han upprörd. Första timmen ägnade jag åt att klia honom. På halsen, rumpan och manken. Efter 1 timme kli hade svetten torkat och han började äta. Själv var jag helt slut då så jag stod och halvsov hängande över bommen i transporten. Ajax åt nöjt. Sen blir det plötsligt tyst. Inget tuggande. När jag kikar upp då har han också somnat. Mission completed!!

Glada och nöjda kör vi av färjan med sikte på Palace Mierzecin, Polen. Solen skiner, vägarna är fina och det är lite trafik. Stämningen på topp! Tills…….plötsligt tar Tyskland slut och vi kommer in i Polen på en tvättbräde väg. Gammal väg gjord av betongblock som läggs med jämna mellanrum. Mer gjort för att köra pansarvagnar på än små nätta Ajax-hästar. Helt absurt! För att göra en lång historia kort kan vi säga att humöret i bilen blev mörkare efter hand som både vi och Ajax hoppade runt. De sista 10 milen var blandat nylagd fin asfalt och krigsbetong. Kl 22 kom vi så till Palace Mierzecin. En oas av skönhet och jämna grusgångar. Titta gärna på deras hemsida, http://www.palacmierzecin.pl/.

Natti,natti! Kram Nina

Avec 10a på trav!

, 2009-06-05

Vid 3 års testet i Plönninge, Halmstad den 16 maj deltog Avec bland 114 andra 3 åringar. Han skötte sig med en ära enligt oss.

49 poäng på gångarter med siffrorna fördelade som följer: 8 (typ) 8 (huvud,hals,bål) 6 (ben) 8 (skritt) 10 (trav) 9 (galopp). Det var endast två hästar som hade högre slutsumma och ingen av dem hade högre på gångarterna. Jag har faktiskt inte hittat någon på de test som gjorts i Sverige hittills som haft högre på gång. Och då är han ännu finare under ryttare;) Vid ridprovet haglade superlativen över Avec och Terese Källberg, en mycket duktig unghästutbildare som vi samarbetar med.

Ett stort tack till Terese samt Andreas Jönsson och Per Runesson och Gränsbo stuteri (som visade upp honom för hand) för all support!

Kram Nina & Mikis

Läs fler blogginlägg