Nordic Championship, Tisdag

2009-06-24

TIS KVÄLL – Förberedelser av Nina

FÖRBEREDELSER – Glamour, åh, glamour var är du? Dagen innan avfärd är alltid den värsta. Hästarna hemma ska ridas in i det sista då vi blir borta nästan en vecka. Allt ska ska vara rent och frächt…läder,täcke,lindor,vojlockar och häst. Upplägget för den dagliga skötseln måste vara klart. Vem ska jogga vilken häst och vem ska sköta vilken fodring. Puh….
Nu är klockan 2200 och revelj för mig är 0400 imorgon bitti. Ridbyxorna ligger i tvättmaskinen. Hmm…hört att det ska bli vackert väder imorgon. Funderar på torkarrangemang. Vimpel från bilfönstret,är det olagligt?

TRÄNINGS UPPLÄGG – Igår var Ajax och jag och tränade för Kerstin Andre. Ajax känns jättefin och träningen var super som vanligt. Inte jättehårt jobb men gick igenom alla rörelserna som ingår och putsade på det lilla sista extra. Är sååå glad för Kerstin. Hon fyller upp på de områden jag är svag,är positiv men bestämd och har ett osvikligt öga för detaljer. Önskar att ni alla fick vara med någon gång och höra hur det går till när vi tränar. Dialogen är så lättsam och otvungen och vi dryftar allt från personliga saker till hur vi ska förklara för Ajax att han ska “svinga” ännu mer i passagen.

Idag har Ajax och jag joggat på utebanan och gjort en mängd lösgörande arbete. Med tanke på den lååånga resan Ajax har framför sig känns det viktigt att hitta en bra balans mellan att ha min energiska häst väl rastad och ändå inte för trött i kroppen.

SPONSRING – Ringde igår till Sven- Olof på Abacus (gör högkvalitativa sport kläder för golfare) och frågade om dom ville sponsra oss med jackor. Självklart sa Sven-Olof. Vi kommer bära snygga ljusblå jackor från Abacus. Jag provade min igår och kan svära på att trots 30 gradig värme var den sval. Inbyggd aircondition….de e kvalite de!!
Stärkt av det positiva bemötandet hos Abacus ringde jag också Karin Gustavsson på Trikem (mest kända för Radital men gör allt från svansspray till tillskottsfoder) och vips hade Trikem stöttat med täcken. Tunna luftiga som matchar jackorna!
Tack för Er hjälp att göra denna tävling speciell för oss.

HÖNSGÅRD – När fyra kvinnor/flickor ska iväg på ett sånt här äventyr går telefonerna varma. Charlotte (Scarlett) undrar var jag ska vila i Sthlm innan vi ska på färjan. Emma är glad för att mamma åker med. Magda messa “glöm inte bikini så vi kan sola på altanen” Hoppas den är skyddad från insyn tänkte jag då. En knubbig blå vit valross ger inga extra poäng.

Nu börjar lugnet sänka sig. Batteriet i mobilen är tömt. Tvättmaskinen har tystnat och jag ska ta en dusch.

Natti, natti Nina

Läs fler blogginlägg