Nordic Championship, Fredag del 2

2009-06-27

Idag är det roligt att vara svensk!

Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg… Upp 05.40 – åh, sovmorgon var är du – för att promemera upp och ner för “Globenbranten”. När vi väl kom dit blev vi stoppade av en FEI funktionär som sa att vi inte fick gå där. Mycket välartikulerat (svårt ord – betyder :tala tydligt) sa jag “så du menar att vi får inte gå på den FARLIGA vägen som leder till banan”. Hon backade direkt. Dock kände hon sitt ansvar och gick före oss. Så framför oss hade vi en något korpulent finsk dam med svart strå hatt, make up och svart mycket tajt sidenklänning. Till den outfiten hade hon grova dammiga kängor och gick som en hel karl:) Denna kvinna var fortfarande kvar i hatt och klänning kl 2300 när det var prisutdelning för Int II. “Det är krut i kärringen” Respect!

Efter en god frukost fördrev vi några timmar med att sola, sova och sova.

Kl 15.30 tog jag ut Ajax på en liten tur för att kolla hur pigg han var. Vi travade och galopperade lite på en gräsplätt utanför ett bostadsområde och han var glad men väldigt lugn. Så det blev en kort tur.

Int II började kl 20.30. Jag var först ut av svenskarna. Efter en välavvägd framridning var det så dags. Gunilla Skatt var vår trygghet och gick med ner till arenan. Väl inne på banan fick jag direkt solen i ögonen. Stod så lågt att den precis sken in mellan tältaket och vallgravskanten. Såg ingenting. Gjorde en felfri ritt med en häst i bra form dock skyggade han några gånger för de hemska stora blommor som kommit in. Sådana hade han aldrig sett förut. (Psss….det är såna på alla tävlingar men det är inte lönt att diskutera med Ajax. He rules;) Glad när jag kom ut. Fina procent, 66,36% och väldigt jämna domare. Slutade 2a.

Scarlett var nästa svensk. Mkt fin ritt med bra ökningar och mycket energi. Blev inte så het som han kunnat bli förr. En mellandels piruett och lite bakåt tanke i en piaff var hennes misstag. Ca 65,1 blev resultatet och en fjärde plats.

Emma gjorde också en bra ritt. Stämningen i svensk lägret blev bara högre och högre. Emma hade lite hack i en ökning och kanske lite ojämn bjudning men Faradera var bra i formen och hade super 1a piruett, fina byten och fin passage. 66,8 % och upp i ledning.

Näst sist i klassen startade Magda. Som den hästen har utvecklats! En fröjd att se. Första piaffen var svag och i ettorna snubblade han så det blev bara 9 stycken (ska vara 11). Ettorna är dubbelkofficient på så det kostar. Nästan 64 % är dock helt ok med de misstagen.

När det var dags för prisutdelning försökte vi svenskar införa en ny regel. Vi bestämde att lagtävlingen skulle avgöras idag oxå och att morgon dagen skulle vara ledig och ängnas åt bad. Ingen bra ide tyckte den danska lagledaren så vi blev nerröstade :(

Imorgon är det så dags för lagtävling. P.g.a. av en ny dum regel som vi inte var medvetna om ställs Magda utanför laget. År 2009 har FEI på prov ändrat så bara tre ryttare räknas i laget. Känns inte bra.

Idag blev det mycket fakta här och nu är kl 0130…igen. Ska försöka var roligare imorgon;)

Dagens hjälte delas av två. Ajax och Magda! Ajax för att han med sitt rädda förflutna nu gång på gång visar mig att han är en fantastisk tävling häst och Magda för att hon är klok och sportsmannamässig trots den besvikelse det måste vara att inte få rida i laget. Hon tävlar nu vidare och representerar Sverige individuellt. Nämnas ska också att Magda har världens mest bedårande son som jag försökte kidnappa med mig hem. Hade ingen lycka där men Magdas man sa att jag kan få låna honom då och då. Helt ok!

Har nu skrivit fel en miljon gånger ocg maste gå ocg lägga maj. Gääsp. Håll tummen för oss imorgon!

Nina

Läs fler blogginlägg