Bloggarkiv

2008-11-20

Unghästar på utflykt

, 2009-11-23

Igår söndag 22a Nov var Amir och Diesel på tävling i Dagstorp.

Vår stallchef Sandra red först Diesel som var lite svår i formen (typ som en giraff emellanåt:) Sandra lotsade dock runt honom väl.

Amir var kungen. Super fin! Tre 8 or i programmet och 8a på gångarter. Två stora missar som Sandra själv tog på sig, bl.a. galopp i mellantraven där Sandra ville lite för mycket. Slutade på en 6e plats och fick pris. Jag har aldrig sett Amir så fin!!

Ställning:1-0 till Amir!

Mikis glad , Nina tänker REVANCH…..;)

Dressyrkurser i Afrika genomförd!

, 2009-11-18

Samaras Dressage genomförde dressyrkurser i Arusha och Nairobi under oktober månad.

Vi hälsade på min syster Mia som bor där sen 20 år. Det var en händelserik resa där vi umgicks med familjen, adopterade en elefant (se David Sheldricks Trust), var på safari, Mikis blev upphånglad av en giraff samt att vi hade en hel del träningar.

Mikis och jag hade dressyrkurs tillsammans. Roligt och inspirerande. Mikis jobbade med sitsträning och red en del på de tunga hästarna. Jag hade traditionell träning.

Det var ett gäng med kunnskapstörstande ryttare som slöt upp. Träningstillfällena är inte så frekventa i Afrika så när tillfälle ges är ryttarna verkligen på hugget. T.ex. så videofilmade Jean-Paul (Tanzania) hela clinicen och allt som sades:)

Nivån överraskade oss med att vara bättre än vi trodde. De flesta rider på löp- eller polo-hästar (som var så lättlärda och kvicka) men det var oxå några halvblod med. Bla en 18 årig fin GP häst från Canada som njöt av sin pension som lärohäst i Nairobi.

Önskamål finns att vi ska komma ner igen i mars 2010. Planering för det pågår.

Hakuna Matata från Nina med sidekick Mikis:)

Klartecken för Globen Stockholm horse show

, 2009-11-16

Idag kl 0830 ringde Bo Jenå och gav oss klartecken till Globen!

Ännu en ryttardröm uppfylls tillsammans med den charmiga,personliga och fantastiskt ridbara Ajax.

Kramar Nina

Många uppdateringar gjorda

, 2009-11-11

Läs gärna en tid bakåt i bloggen för en uppdatering om vad som hänt.

Mvh Mikis Samaras

Avec på Swedehorse

, 2009-11-09

Avec har gått 3 års championatet på Swede Horse.

Tyvärr är han i en växtfas så han hade lite svårt att hålla ordning på sin kropp. Skritten och galoppen var bra men traven höll inte alls den standard han brukar ha. Han slutade precis utanför final. Snöpligt! Dock värmer det när domarna kommer efteråt och säger att hade dom fått ett återbud till final dagen hade Avec fått den platsen. Nu ska han få välförtjänt vila, den lilla gula gummibollen!

Tjenixen! / Nina

Tävling i Färs

, 2009-11-09

18e oktober tog jag med mig Capriccio för att starta Int 1 i Färs.

Capriccio blev väl mottagen av domarna som tyckte han var jättefin men vi hade mycket missar och jag red fel en del. Dåliga % och nu stannar vi hemma och tränar vidare;)

Jag har GP som mitt stora mål med Capriccio och det känns inte som vi är klara för tävling ännu. Många hästar blir ju förvirrade när de ska ta steget upp till GP och jag känner att jag ska inte hasta. Dock var det värt ett försök;) /Ninni

Klubbmästerskap på Lejondals RF

, 2009-11-09

Helgen den 3-4 oktober lastade jag Capriccio och Ajax för resa till Lejondal, Stockholm.

Mikis skulle rida KM på Capriccio och debutera sin första Msv B. Det var en stolt Nina som satt på läktaren. Jag tycker Mikis är fantastisk. Han har varit så fokuserad och tränat för Annika Westerberg var vecka. Capriccio var lite busig ( har inte tävlat på länge) men ekipaget gjorde en debut som gav mersmak.

Jag tog chansen att ta med Ajax och träna för Lussan när vi ändå var i Sthlm. Träningen gick jättebra. Under helgen bodde vi hos Lou och Stig som var fantastiska värdar. Vi hade en underbar helg med bla fantastisk middag på slottet, spa em med jaccuzzi och bastu och intressanta konversationer med Lou och Stig.

Kramar Nina

Amir har tävlat..

, 2009-11-09

..med vår eminente stallchef Sandra Svensson.

Bl.a. var de placerade i Landskrona med 8or på gången i två klasser. Ännu är det bara LC och LB men i vinter ska han lära sig byta galopp så 2010 är målet högre klasser. Amir har mognat mycket under hösten och orkar med sin stora gång betydligt bättre nu.

Mvh Mikis

Elit-tävling på Djursholms RK

, 2009-11-09

Ajax gick GP och GP kur.

På lördagen var han trött för första gången inne på banan. Lite matt passage men inga missar. 3a slutade vi. I kuren var Ajax det finaste han varit. Nästan 70% och 2a efter Jan Brink på Biggles som gjorde två jättefina uppvisningar. Alltid roligt att prestera i Sthlm då vi har så mycket vänner där. Bla var Ajax förste skötare när han var ung, Ann Johansson, där. Lou och Stig från Lejondals Gård var oxå där och hejjade på.

Kramis Nina

Tävling på Ostkustens RF på Öland

, 2009-11-09

Den 15 & 16 augusti åkte vi till trevliga Ostkustens RF på Öland.

Vi delade hus med Mats Thomsson och Susanne Gielen och hade jättetrevligt. Ajax gick en SB1 på lördagen. Jättefin känsla! Väldigt lugn och fin. En ryttarmiss in i ettorna gjorde att vi sluta 3a på 67,65 %. På söndagen var det dags för GP. Ajax var inte fullt lika fokuserad. Två 4or i protokollet, 2a plats på 67 % och en nöjd Nina ändå. Jag borde rastat honom lite längre på morgonen. Ska tänka på det nästa gång. /Nina

Avec fick 10 på traven!

, 2009-11-09

Vid 3 års test i Halmstad,Plönninge 16 maj deltog Avec bland 114 andra 3 åringar.

Han skötte sig med den äran. 49p på gångarter med siffrorna fördelade som följer 8 (typ) 8 (huvud,hals,bål) 6 (ben) 8 (skritt) 10 (trav) 9 (galopp). Det var endast två hästar som hade högre slutsumma och ingen av dem hade högre på gångarterna. Jag har faktiskt inte hittat någon på de test som gjorts i Sverige hittills som haft högre på gång. Och då är han ännu finare under ryttare:) Vid ridprovet haglade superlativen över Avec och Terese Källberg. Domaren skrev bla: “ Var rädd om denna lilla guldklimp.“Och det lovar vi att vara:) Kram Nina

Läs fler blogginlägg