Dressyrkurser i Afrika genomförd!

2009-11-18

Samaras Dressage genomförde dressyrkurser i Arusha och Nairobi under oktober månad.

Vi hälsade på min syster Mia som bor där sen 20 år. Det var en händelserik resa där vi umgicks med familjen, adopterade en elefant (se David Sheldricks Trust), var på safari, Mikis blev upphånglad av en giraff samt att vi hade en hel del träningar.

Mikis och jag hade dressyrkurs tillsammans. Roligt och inspirerande. Mikis jobbade med sitsträning och red en del på de tunga hästarna. Jag hade traditionell träning.

Det var ett gäng med kunnskapstörstande ryttare som slöt upp. Träningstillfällena är inte så frekventa i Afrika så när tillfälle ges är ryttarna verkligen på hugget. T.ex. så videofilmade Jean-Paul (Tanzania) hela clinicen och allt som sades:)

Nivån överraskade oss med att vara bättre än vi trodde. De flesta rider på löp- eller polo-hästar (som var så lättlärda och kvicka) men det var oxå några halvblod med. Bla en 18 årig fin GP häst från Canada som njöt av sin pension som lärohäst i Nairobi.

Önskamål finns att vi ska komma ner igen i mars 2010. Planering för det pågår.

Hakuna Matata från Nina med sidekick Mikis:)

Läs fler blogginlägg