Bloggarkiv

2008-11-20

Globen Horse Show, del 3

, 2009-12-13

Tänk att få rida kuren på Globen! Denna fantastiska arena som är internationellt erkänd för sin underbara publik.

På söndagen blev det verklighet för mig:) De 15 bästa från GP gick vidare till kur. Ajax var fin på framridningen och även när vi kom in i arenan. Vi skrittade in på banan och när musiken satte igång (den var hög) for en liten spänning genom Ajax kropp. Jag hade bestämt mig för att inte fegrida. Vi hade ju inget att förlora. Lite små spänningar som ledde till några omslag bak i galoppen var misstagen. Behållningen var att jag stundtals hade bättre passage är någonsin och att vi trots den lilla spänningen kunde sätta de svåra sakerna.

När vi avslutat programmet bröt jublet loss. Det kändes som jag hade väldigt många vänner på Globen den stunden! Publiken fullkomligt bar mig och Ajax ut från arenan. Jag gick omkring med ett leende på läpparna i två timmar efteråt. Vilken känsla! Tack alla ni som bidrog till det leendet.

Vill oxå tacka Mikis och Sandra för otrolig support under helgen. Super team!!

Just sett Wyclef Jean få hela Nobel galan att ställa sig upp och sjunga “War no more” i Oslo. Om ni missade det rekomenderar jag att ni letar på nätet. Riktigt härlig “må-bra” känsla var det.

Kram,
Nina

Globen Horse show, del 2

, 2009-12-07

Lördag morgon red jag Ajax på den tidiga ridtiden.

Målet var att rida på tränsbett och försöka få en lugn och avspänd känsla efter fredagens öppna träning. Jag trodde att Ajax skulle ha en del spänning i kroppen efter att varit inne på arenan med publik men så var inte fallet. Han var jättefin! Jag red ett kort pass och sen fick han gå in i boxen för vila och uppladdning. På framridningen till GP kom Lussan och hjälpte mig. Målet var att försöka rida så felfritt som möjligt och ta en plats i kuren på söndagen.

Väl på banan var Ajax lite osäker men inte tittig. Ritten gick bra dock hade vi några misstag som kostade en del. Små missar på enkla saker men de svåra sakerna bl.a. 15 byten i varje språng gick utmärkt. Slutade på 63,7 % men hade legat uppe på 65-66 % fram till ett missförstånd på medellinjen där vi fick några byten i varje som inte skulle vara där;)

Direkt när vi kom ut sa Mikis och Lussan att vi var klara för kuren. Härligt att få rida World Cup kur på Globen!!

/Nina

Globen Horse show, del 1

, 2009-12-01

På kvällen onsdagen 25e gav vi oss iväg – Ajax,Charlie Brown, Sandra och jag.

Efter övernattning hos Dressyrhoppet anlände vi till Globen torsdag f.m. Jag valde att rida hos Dressyrhoppet på morgonen så på torsdagen fick Ajax gå och vänja sig vid miljön i gångarna på Globen. På inomhus tävlingar av den här sorten har vi väldigt begränsade möjligheter att rida på tävlingsbanan. Alla grenar (hopp,dress,körning etc.) ska samsas med alla olika show nummer så träningstiden i stora arenan är uppdelad och börjar 5 och slutar 23. Då är det skönt att vara dressyrryttare som ska rida World Cup kval för vi är lite prioriterade = slipper rida kl 5 :)

Fredag hade jag ridtid på den öppna träningen kl.11, men på morgon smet vi in på arenan för en promenad. Denna synd straffade sig genast. Mot oss kom två fjordhästar med glitterklädda vagnar travande. Snabbt som blixten lämnade jag arenan medans Ajax piaffade bredvid mig med svansen som en plym. Om Ajax blir väldigt upprörd kan han få för sig att han är en cirkushäst och börja göra “skolor ovan mark” dvs capriolla (hoppa upp i luften och sparka med alla ben åt alla håll;) och det är inte så lyckat när det är mycket folk runt honom.

Kl.11 var det öppen träning inför publik. De 9 ekipage som ligger högst på världsrankingen får komma in på banan. Härligt att ha kvalificerat sig till det och väldigt nyttigt för Ajax. Globen är en speciell arena med mycket atmosfär.

När vi kom in på Globen blev Ajax väldigt tagen av miljön och jag fick lägga de första 15 minuterna på att bara få honom att slappna av. Sen kunde vi jobba på. Ajax var fin att rida. Vi hade lite problem med bytena i varje språng men jag var lugn då jag vet att det blir bara värre om man börjar stressa. Gjorde några fram och tillbaka och avslutade med 9 stycken på diagonalen.

På slutet fick Ajax stretcha (se bild på Hippson.se & Globensajten) och avslutade passet med att skritta på lång tygel ut från arenan medan publiken applåderade. Underbar känsla!

fortsättning följer….

Kram Nina

Läs fler blogginlägg