Globen Horse show, del 1

2009-12-01

På kvällen onsdagen 25e gav vi oss iväg – Ajax,Charlie Brown, Sandra och jag.

Efter övernattning hos Dressyrhoppet anlände vi till Globen torsdag f.m. Jag valde att rida hos Dressyrhoppet på morgonen så på torsdagen fick Ajax gå och vänja sig vid miljön i gångarna på Globen. På inomhus tävlingar av den här sorten har vi väldigt begränsade möjligheter att rida på tävlingsbanan. Alla grenar (hopp,dress,körning etc.) ska samsas med alla olika show nummer så träningstiden i stora arenan är uppdelad och börjar 5 och slutar 23. Då är det skönt att vara dressyrryttare som ska rida World Cup kval för vi är lite prioriterade = slipper rida kl 5 :)

Fredag hade jag ridtid på den öppna träningen kl.11, men på morgon smet vi in på arenan för en promenad. Denna synd straffade sig genast. Mot oss kom två fjordhästar med glitterklädda vagnar travande. Snabbt som blixten lämnade jag arenan medans Ajax piaffade bredvid mig med svansen som en plym. Om Ajax blir väldigt upprörd kan han få för sig att han är en cirkushäst och börja göra “skolor ovan mark” dvs capriolla (hoppa upp i luften och sparka med alla ben åt alla håll;) och det är inte så lyckat när det är mycket folk runt honom.

Kl.11 var det öppen träning inför publik. De 9 ekipage som ligger högst på världsrankingen får komma in på banan. Härligt att ha kvalificerat sig till det och väldigt nyttigt för Ajax. Globen är en speciell arena med mycket atmosfär.

När vi kom in på Globen blev Ajax väldigt tagen av miljön och jag fick lägga de första 15 minuterna på att bara få honom att slappna av. Sen kunde vi jobba på. Ajax var fin att rida. Vi hade lite problem med bytena i varje språng men jag var lugn då jag vet att det blir bara värre om man börjar stressa. Gjorde några fram och tillbaka och avslutade med 9 stycken på diagonalen.

På slutet fick Ajax stretcha (se bild på Hippson.se & Globensajten) och avslutade passet med att skritta på lång tygel ut från arenan medan publiken applåderade. Underbar känsla!

fortsättning följer….

Kram Nina

Läs fler blogginlägg