Globen Horse show, del 2

2009-12-07

Lördag morgon red jag Ajax på den tidiga ridtiden.

Målet var att rida på tränsbett och försöka få en lugn och avspänd känsla efter fredagens öppna träning. Jag trodde att Ajax skulle ha en del spänning i kroppen efter att varit inne på arenan med publik men så var inte fallet. Han var jättefin! Jag red ett kort pass och sen fick han gå in i boxen för vila och uppladdning. På framridningen till GP kom Lussan och hjälpte mig. Målet var att försöka rida så felfritt som möjligt och ta en plats i kuren på söndagen.

Väl på banan var Ajax lite osäker men inte tittig. Ritten gick bra dock hade vi några misstag som kostade en del. Små missar på enkla saker men de svåra sakerna bl.a. 15 byten i varje språng gick utmärkt. Slutade på 63,7 % men hade legat uppe på 65-66 % fram till ett missförstånd på medellinjen där vi fick några byten i varje som inte skulle vara där;)

Direkt när vi kom ut sa Mikis och Lussan att vi var klara för kuren. Härligt att få rida World Cup kur på Globen!!

/Nina

Läs fler blogginlägg