Året 2010 lider mot sitt slut

2010-12-23

2010 har gått i “planera för framtidens” tecken.

2010 har gått i “planerna för framtidens” tecken. 2010 har varit ett mellan år för Ajax och min internationella satsning men det har skapat möjligheten att få ut våra yngre hästar. 2010 har också varit året då vi tyvärr förlorade Mikis pappa Nicolaus efter lång tids kämpande mot cancer.

Tävling samt intressanta händelser
Det har blivit en del internationella starter i bl.a. Scandinavium, Norrköping och Odense där Odense var höjdpunkten rent upplevelsemässigt. Fantastiska hästar medverkade och vi fick se god ridning samt att det var en jätterolig tävling att rida på.

Vi har startat upp ett “shadow-projekt” där det just nu ingår en ryttare; Fanny Häwerdahl-Hallberg. Närmare presentation av shadow-projektet samt Fanny kommer här på vår hemsida inom kort men jag vill redan nu säga att Fanny är en otroligt talangfull 15 årig ryttare som har rätt inställning och energi. Ödmjuk, arbetande och tålmodig med balanserat personligt driv och ständigt strävande efter förbättring..

Hästarna
Ajax – känns jättefin. Har vunnit och placerat sig i GP hemma i Sverige; bl.a. i Laholm, Ystad och Helsingborg. Var oxå meetingbäst såväl i Laholm och Ystad.
Amir – är såld. Han kommer att stå kvar hos oss tillsvidare för träning och ingår numera i Fannys långsiktssatning på junior SM 2012.
Avec – har tävlat med Sandra Svensson och placerat sig i LB tom 70 %. På 4 års kvalen var jag och Avec ynka hundradelar från att kvala slutade på 7,78 och 7,8 kan räcka som kval. Lite låg tyckte domarna, precis där han skulle vara för sin utbildning tyckte jag :)
Don Diesel – har tävlat tom MC2 och fått sina första 9or. Bla på ökad skritt ,ökad galopp och gångarter! Tränar vidare mot St George start 2011.
Capriccio – placerad i MB5 på 68% och åkte sen till Minna Telde för visning till kunder. Fortsatt intresse från Mikis och mig att sälja honom för att skapa mer tid till de andra. Fr.o.m. december hemma igen då en f.d. elev till mig är intresserad av honom. Uppdatering kommer längre fram. Jättespännande konstallation men inget är klart.

Några av våra kundhästar:
“Blomman” – tränar vidare mot St George med mig och LA6 med sin matte Karin Forseke.
Kaskad – och Elisabeth Torissi ska debutera St George och Int 1 2011.
Royal – och Sandra Svensson tränar vidare mot Int 1 debut.
Don Friedrich – Malena Edwards har som mål YR SM 2012.
Bogart – som utbildas under min ledning men som efter ett avtal med hans ägare Ylva Nilsson står till Nina Perssons förfogande tränar byten och piruetter.
Punch – har lärt sig byta serier och göra piruetter och är nu hemma hos matte Karolina Capelli för vidare träning.
Chardonnay – och Nicole Borin ska starta MA 2011.
Bechamel – är här just nu då Therese Thörnkvist är på semester. GP talang av stora mått.
Brentano – som ägs av Mats och Jeanette på Suxbox har precis kommit och tränar på att komma in i vårt system.

Nytt företagsnamn och hemsida på väg
För att knyta företagandet till min person kommer jag att byta namna på mitt företag till “Dressage by Nina” vid årsskiftet. Mikis har fortsatt tidsbrist p.g.a. sitt vanliga arbete men planerar att starta ett bolag som jobbar vidare med konsulttjänster inom företagande samtmålinriktning, videoproduktion samt Dressage DJ; musik för hästevenemang. Vi ser att dessa företag kan har stort samarbete och på detta sätt är vi övertygade om att kunna tillgodose de flesta önskamål våra dressyrintresserade kunder kan ha. Synergi är ordet :)

Avslutningsvis vill vi tacka: – Pernilla Ström och Klas Eklund för den trevliga tiden på Tygelsjögården; vi ser fram mot fortsatt samarbete under 2011. – Lotta och Erik Hamilton för möjligheten att flytta hem hästarna till Torreberga Gods där vi redan bor sedan två år och vi ser fram mot vår satsning här under 2011. – Lou Thalamo som fortsatt supporterar mig och Ajax – Karin Forseke samt Hans Hallberg som båda motiverar mig att ta nya steg i karriären
Denna lista kan bli lång…:) Tack alla för ett inspirerande år!

God jul och Gott Nytt År!

Stora julekramar från Nina, Mikis och Charlie Brown

Läs fler blogginlägg