Bloggarkiv

2008-11-20

Grattis till en ögonsten.....

Nina Bengtsson, 2012-04-25

Vissa hästar har en speciell plats i mitt dressyrhjärta.

För många år sedan var jag hos Birgitta Kjellin för att titta på hästar. En gänglig långbent 3-åring väckte mitt intresse. Med hem kom Caruso. Ca 165 cm hög och med ögon som brunnar :) Som ung var Caruso min dröm häst. Mjuk,balanserad och med stor talang för samling. Jag var redan när han var 5 år säker på att Caruso var en Grand Prix häst.

När Caruso gick från 4 till 5 års ålder hände det som inte får ske med en häst för Nina.
Han växte….. Inte bara på höjden utan även på längden och när vi närmade oss Falsterbo var han gigantisk.

Jag hyrde in Pernilla Andre att rida på Fa-bo och där kom dom 2a. Så stolt och glad över min då närmre 180 höga häst :) 21-22/4 hade Lidköping nationella tävlingar och där var Eva Ulf och Caruso 4a i Int II på 67,8 % samt 6a i GP på 66,8%. Tack Eva för att just du köpte Caruso och tack för att du förädlar en av mina favoriter på ett sånt fint sätt!!!

Teknik + Nina = Error

Nina Bengtsson, 2012-04-16

Efter 7 sorger och 8 bedrövelser har jag äntligen lyckats knäcka koden för att uppdatera min websida. Får väl också erkänna att jag mutat en av mina vänner som är “hacker” på något seriöst företag (när jag sa att jag skulle lära hennes häst lite GP krumilurer blev hon välvilligt inställd ;)

Jag och hästarna är nu väl installerade på Lejondal. Vi trivs som fisken i vattnet. Lejondal är en fantastisk dressyranläggning strax norr om Sthlm. Det finns ett 20*60 ridhus med härlig sand-spån botten och speglar. Här finns oxå 2 utebanor och en skrittmaskin för 6 hästar. Det tar 3 min att skritta ut i skogen,vilket Charlie Brown uppskattar :)När du står vid skrittmaskinen kan du blicka ut över Lejondals sjön eller se lite åt höger,där ligger Lejondals fantastiska slott!

Vyer och faciliteter till trots, det jag uppskattar mest är:

-Lou och Stigs förmåga att få mig att känna mig välkommen. Varmt Tack! – alla underbara härliga gamla vänner. Har inte förstått hur mkt jag saknat Er. – den ödmjuka, glada och positiva stämning som råder på gården. Alla har varit mkt trevliga och hjälpsamma! Kan oxå berätta att jag haft besök utifrån och flera har kommenterat: “ Vilken trevlig stämning det är på Lejondal. Hit kommer jag gärna tillbaka.”

Presentation av hästarna i stallet (just nu 8 st) samt små berättelser om det som hänt kommer kontinuerligt.

Läs fler blogginlägg