Bloggarkiv

2008-11-20

Nationell ponnydressyr

Nina Bengtsson, 2013-03-25

Julia Fällström o hennes ponny Kaninpil gjorde i helgen sin debut på nationella tävlingar i Filipstad.

Uppgiften var att hålla den energiska ponnyn på banan, skaffa rutin o rida så felfritt som möjligt. Detta gjorde Julia med den äran. 3a i Fei lagtävlan o 2a i Fei mästerskap där procenten även räckte till deras första SM kval.

Vill oxå nämna Hanna Smith som på denna tävling visade vilken klok och duktig tävlingsryttare hon är. Trots att hennes ponny tyckte det var mörkt o kusligt i ridhuset lotsade Hanna henne runt med lugn o målmedvetenhet.

Hela ponny teamet inom DbN ser fram mot nästa tävling :) Nina

Kittel

Nina Bengtsson, 2013-03-12

4/3 var Touch the button o jag med på Patrik Kittels Clinic i Vällingby.

Är så stolt över “Tutchi” som gick in i ridhuset där det dukats upp 25 bord med vit duk i manegen och 400 personer satt och tittade. Visst stannade han då och då och funderade på om det var så här det skulle vara från och med nu, men efter en liten övertalning från mig fällde Tutchi fram öronen och gick glatt vidare igen. Tutchi är en fantastisk häst att arbeta med. En evighetsmaskin med tre ypperliga gångarter, bra nerv, intelligens och lyhördhet. Är otroligt glad för denna talangfulla häst!

Dagarna efter clinicen har han tagit ett kliv uppåt. Ibland kan det bli så när hästarna är med om ngt lite speciellt. Märkte det på Ajax bl.a. när vi var utomlands och tävlade. Det är som att hästen ( el möjligtvis ryttare ;) får större självförtroende och därför kan ta ett kliv uppåt på hemma plan.

Tack Patrik, Hans Westergren och fam Smith för denna chans till utveckling!

Nina

Läs fler blogginlägg