Bloggarkiv

2008-11-20

Tävling Jönköping

Nina Bengtsson, 2013-09-19

26-28/7 var det dags för sista kvalchansen innan SM för ponny o juniorer i Jönköping.

Hannas C-ponny Milady G är kvalad med råge så hon fick stanna hemma. Istället tog Hanna med sig Diesel för att träna på att tävla och ge sig själv en chans att sitta på framridningen med de bästa juniorerna i Sverige och se hur det känns. Diesel såg fantastisk ut. Det blev en del missar pga missförstånd men framtiden ser lovande ut.

Jossan var i Jönköping för att säkra sin SM-plats. Hon var kvalad men måste höja sin kvalprocent då inte alla juniorer kommer med.
Det gjorde hon med ära. 2 personbästa och 2 placeringar. Gick från 42 på SM-listan till nr 30. Bra jobbat Jossan!

Lag-SM

Nina Bengtsson, 2013-09-05

Vid lag -SM i Vallentuna deltog Lejondals RF med 2 lag.

Meningen var att vi skulle ha ett topplag och ett lag med mer orutinerade hästar. Tyvärr blev Siv sjuk och vi fick inte tillgodoräkna oss Martin Ågevall – Double Diamonds poäng i Int 1 efter hästägarens beslut, så nu blev det två gröna lag.

Men skam den som ger sig! Glada amatörer körde på. Jossan hoppade in som reserv med några timmars varsel. I Sivs tävlingskläder red hon sitt första lag-SM. Marit Flyhammar red på personbästa. Fia Klarbrant hade en fantastisk framridning och bra grundkänsla i Int 1. Anna Lindqvist hade också personbästa. Jag och Diesel debuterade Int 1 och förutom piruetterna( som inte är riktigt klara ännu:) gjorde DD en strålande debut. 8:or på bl.a. tvåor, ökad skritt o galopp, öppna och travvolter. Martin red Casai och hade otur med många störande objekt.

Inga topplaceringar för lagen men god sammanhållning och nyttiga starter. Vi ser fram mot 2014!!!

N

Läs fler blogginlägg