Om Dressage by Nina (DbN)

Chalan Dressyr startades år 2000 och drivs av Nina Bengtsson. För att få en mer internationell ton samt koppla varumärket mer till Nina snarare än en specifik häst som tidigare döptes bolaget sedemera om till Dressage by Nina.

Verksamheten bedrivs på Lejondals gård utanför Bro (Stockholm). Lejondals gård erbjuder en mycket fin anläggning med goda faciliteter och möjligheter för vår verksamhet och vi ser fram emot att än mer fördjupa vårat samarbete.

Företaget erbjuder idag utbildning av såväl häst som ryttare inom dressyr i form av kurser, privatlektioner, clinics samt in- och tillridning av hästar.

Nina Bengtsson är en välmeriterad tävlingsryttare med internationella segrar upp till Grand Prix samt är en av Sveriges första examinerade beridare med dressyr-inriktning. Nina hade 2008-2010 en plats i Svenska landslagets utmanartrupp.

Nina är utbildad B-tränare och har hitills tagit fram sju hästar till Grand Prix start: Chalan, Marlony, Cartier, Caius, Ajax Två, Bechamel och Don Diesel samt ett flertal elevekipage till Intermediere I.