Tävlingsarkiv

Nina & Ajax 2a placering Grand Prix i Laholm

2009-11-15

Nina & Ajax gjorde en bra runda idag.

Idag placerade sig Nina och Ajax på en andra-plats i Laholms Grand Prix med 66,5%. Vann gjorde Rose Mathiesen med en strålande insats på Bocelli.

Ni som känner mig vet att jag mitt motto är “winning silver is losing gold”… men jag måste erkänna att jag är mycket stolt över min älskade beridare:)

Haidie hau ifra skaune /Dressyränklingen Mikis

Nina och Ajax nominerade till Globen 27-29 November

2009-11-11

Ajax och jag är nominerade till Stockholm Horse Show i Globen.

12 ekipage är nominerade och från start finns 7 platser (kan dock bli fler). Nu är det dagsform och resultat som räknas. Det är spännande att se hur utgången blir. EM-laget har självklart säkra platser om deras hästar är pigga och krya. Min personliga åsikt är att Charlotte Haid-Bundergaard ska ha en plats på Lydianus efter sina fina prestationer i Helsingborg. Angående mina egna chanser….Ajax slog de flesta nominerade på Djursholm och var jättefin på landslagsträning för Hubertus Schmidt 19-20 oktober. Hubertus sa att det var det finaste han sett Ajax:)

Vi har GP start i Lahom 15 nov. Det gäller att prestera där. Sen är det bara att hålla tummarna och träna som om starten var självklar. Håll tummarna med oss!

Kram Nina

Nordic Baltic Championship, 26-28 Juni i Hamina Finland

2009-06-23

Den 26-28 juni går Nordic Baltic Chalpionships av stapeln i Hamina, Finland.

Uttagna att representera Sverige är:
Nina Bengtsson – Ajax II
Charlotte Haid – Lonevan
Magdalena Skatt – Zorino
Emma Karlsson – Faradera

Följ Nina´s bloggande under helgen. Ni finner mer information om eventet under http://www.helsinkihorseshow.fi/bastioni/.

Mvh Mikis

Internationell CDI 3 i Polen 12-13 Juni

2009-06-12

Följ Nina´s och Ajax tävlande i Palac Mierzecin – Polen, internationell CDI3 Grand Prix, på Bloggen nedan.

Wario såld till lovande ryttarinna

2009-04-04

Vår talangfulla häst Wario är nu såld och har hamnat i ett nytt trevligt hem hos den lovande junior-ryttarinnan Ida Rannestig som satsar vidare i sin young rider karriär. Ida har sin utgångspunkt ifrån Gävle och vi ser fram emot att följa hennes tävlingssatsning och önskar henne all lycka.

Kramar ifrån Team MiNi

29/3 GP kur i Åstorp

2009-03-30

Bättre idag. 3a på 68,22%

Kramis, Nina

28/3 Grand Prix i Åstorp

2009-03-30

Ajax var lite laddad och skuttade till några gånger i traven. Red dock ett felfritt galopprogram. Skönt att han kan vara på tårna och ändå sätta allt i galoppen. 64,11 % och en 6e placering känns väldigt bra.

Regine och jag avancerar vidare...

2009-03-30

Regine och jag avancerar vidare och startade Int.1 i Hässleholm den 22a mars.

Regine var ännu finare idag. Glad och pigg och verkligen ville. Kanske lite väl mycket då hon inte stod riktigt still i halterna men vad gör väl det;) Annars var det ett prickfritt program, dryga 64 % och en 4e plats. Vann gjorde Charlotte Kulneff på Galahad. En gammal (ca 18 år) goding som gick in och visade var skåpet ska stå. Respekt till alla gamla dressyrhästar!!!

Tävling Sydslätten 14/3

2009-03-30

Den 14e mars gjorde jag och Regine vår första start tillsammans i MA1 i Sydslätten.

Helt underbart att tävla Regine. Hon kommer in på banan och är helt avspänd. Inte en tanke på att titta. Går in och bara gör sitt jobb. Vi slutade på 67% och kom tvåa. Extra roligt var att en före detta elev både privat och i Team Farstorp, Karin Toet vann. Grattis!

Kram Nina

Göteborg Horse Show

2009-02-23

Här finner ni nedladdningsbara filmer som visar Nina och Ajax under Grand Prix samt Grand Pric kur på Göteborg Horse Show 19-20 Februari.

Filerna är relativt stora och kan ta tid att ladda ner men de är enligt oss väl värda att se så ta er tid:)

Se videon från Grand Prix här!

Se videon från Grand Prix kur här!

Öppet Hus den 24/1

2009-01-08

Tack alla ni som kom till vårt Öppna Hus på Tygelsjö Gård den 24e januari.

God stämning, vackra hästar och fantastisk mat genomsyrade eventet. Trots att en del andra evenemang pågick under samma dag (bl.a. Jonny Hilberath kurs på Flyinge) var uppslutningen fantastisk. Vi räknade till 115 personer! Att anläggningen så lätt rymmer så stort antal personer var för oss uppmuntrande. Vi planerar redan för nya evenemang och vi ser fram mot att just Du kommer då!!

Se videon här!

Tills vi syns igen,

Stora kramar från Nina & Mikis

Till tävlingssidan