Tävlingsarkiv

Stall- och ridhus-byggandet i gång!

2010-12-14

Ett vackert, luftigt stall planeras vara klart innan julafton.

Imorgon, den 15e December börjar resningen av balkarna till ridhuset.

Se video här!

Stay tuned!:)

Mvh Nina & Mikis

Avstämning och programridning

2010-12-06

I dessa vinter tider gäller det att ta tillfället i akt och börja förbereda sig för tävlingssäsongen 2011.

Vi ska under vintern ha både utbildningskontroll med Mikis (dvs Mikis tittar och filmar var vi står just nu och vi får tips på förbättringsåtgärder) och ordna programträning med auktoriserade domare. Vi återkommer med datum.

Nina - dags att uppdatera hemsidan!

2010-12-03

…önskar tomten…

Jaktprov i vatten utfört med Charlie Brown

2010-08-15

I helgen var det dags för Charlie´s första jaktprov; vattenproven. På inrådan av Charlie´s trevliga uppfödare (Caj & Anki Lindblom på Trollebergarens kennel) ställde vi upp, för dagen lokaliserad till Bromölla. En viss tvekan och nervositet infann sig innan start då erfarenheten ännu inte är den största. Nina och jag lottade om vem som skulle föra Charlie och turen föll på min sida. Nina fick ta jobbet som kameraman, fotograf och hejapåare.

Första delprovet gick ut på att apportera en and på öppet vatten efter en simulerad jakt. Enligt mig (inte alls partisk..) utförde Charlie det med bravur och fick godkänt

I det andra delprovet blev det svårare då denna simulerade jaktsituation innebar att anden efter skott faller ner i vass ca. 40 meter bort. Efter mitt kommando tog sig Charlie an uppgiften och kastade sig i vattnet, arbetade sig bortåt i vassen tills han hittade den och kom tillbaka för att sen fullborda en fin överlämning. Godkänt! och riktigt riktigt kul!:)

Stort tack till Caj och Ankie som supporterar oss så eminent, Sofi Rosén vår eminenta instruktör som lagt en god grund åt oss samt Jeppe Stridh som har ett tufft jobb att styra upp matte och husse:)

/ Kramar från lyckliga, stolta MiNi


Stolt Matte och Husse!


Platsen där vi utförde det första provet.


Förväntansfulla hundförare.


Caj Lindgren, Trollebergarens kennel (Charlie´s uppfödare och ägare av hans mamma, Rufsa)


Ankie med två fantastiska cockers


Caj och Annkies Chico, syskon till Charlie Brown.

Varför jaktprov?
Så här står det på Svenska Spaniel och Retrieverklubbens hemsida (www.ssrk.se)
Avsikten med att arrangera jaktprov är att bedöma och värdera hundarnas rastypiska jaktegenskaper. Det ger en bra grund i det fortsatta avelsarbetet. För spaniel och retriever är det bland annat viljan till samarbete, viltintresse, apporteringsförmåga och arbetslusten som prövas men också förmågan att kunna vara passiv – att lugnt vänta på sin tur.

Tävling Laholm 4-8 Augusti

2010-07-14

Vi planerar att tävla i Laholm med ett flertalet hästar. Mer information kommer här inom kort.

Mvh,
Samaras Dressage

Tre års test på Flyinge den 2a maj

2010-05-06


Lord Hamilton e:Lord Loxely – Don Primero. Ägs av Lotta Hamilton, Torreberga Gods.

Samaras Dressage visade en treåring i Flyinge. “Lorden” som han kallas gjorde ett bra test och kvalificerade sig direkt till Swede Horse och treårs championat i höst. 48 p och 8-9-8 på gångarter vid visning för hand (och under ryttare är galoppen bättre än traven). Inridning och visning av “Lorden” är ett av Sandras utbildningsmål och det var en fröjd att höra omdömet vid den uppsuttna ridningen. Bl.a. sa domaren – “det är trevligt att se en så välutbildad häst.”

Vi gratulerar Stall Waldhof som tog in “Lorden” till Sverige, Lotta Hamilton som äger honom och nu ska utbilda vidare samt vår Sandra Svensson som visat sin första 3-åring med beröm godkänt.

För Samaras Dressage i tiden / Nina & Mikis

Regionala Tävlingar Feb & Mars

2010-04-12

Nu är tiden inne för att åka ut med de yngre hästarna och våra närmsta elever och få rutin.

Sandra Svensson och Sara Perklev jobbar på att få kvalprocent för att kunna rida YR tävlingarna. Sandra tävlar lätta klasser med Amir för att han ska få rutin och det samma gör jag med Don Diesel. Jag har även nöjet att tävla Royal Touch Stone. Lotta Hamilton som äger honom har fullt upp med sin dotter som tävlar ponny. “Roddan” har gjort ett par Msv starter på fina procent och varit placerad. Jag känner inte honom så väl ännu så därför väntar vi med svårare starter.

“Samaras ryttarna” kommer fortsätta åka ut på regionala tävlingar under våren.
Med som mental coach och öga på marken när vi tävlar är Mikis. Envist har han “utbildningskontroller” med oss hemma och hjälper bl.a. till på framridningen. Mikis har ett förflutet som gymnast och skidlärare samt arbetar med professionell coachning och har stått bredvid när jag tränat och tävlat Ajax i flera år. Jag är lyckligt lottad som har en man med ett gott öga för detaljer:)

Jag återkommer med rapport från dessa tävlingar.

Kramisar,

Nina Bengtsson

Samaras Dressage stödjer dressyrlandslagets VM-satsningen mot Kentucky

2010-01-28

Med hjälp av Ridsportförbundets “VM paket” stödjer Samaras Dressage den svenska VM-satsningen mot Kentucky.

Nina och jag hoppas att fler av er tar initiativet och stödjer landslaget. Om ni är intresserade, gå in på www.ridsport.se och läs om det.

Med vänliga hälsningar,

Mikis Samaras
Samaras dressage

Till tävlingssidan