Tävlingsarkiv

Final Agria Ungponny Dressyr 2011

2011-10-20

Helgen den 14-16 oktober 2011 var Lillhagens Ridklubb i Höllviken arrangör för finalen i Agria Ungponny Dressyr 2011.

Tillsammans med Maria Carlsson agerade Nina domare. Vi emottog ett värmande email ifrån Tina Algkvist i tävlingsledningen där det bl.a. stod:

“Tack för att ni ställde upp som domare i helgens tävling på Lillhagen. Ni har fått otroliga vitsord från alla tävlande, tränare, uppfödare och föräldrar och även från oss som arrangör. Ni var helt fantastiska!”

Vidare stod det:
“Ryttare kom ut med stora leenden på sina läppar och var stärkta av era kommentarer. Ni skickade med något som varje ekipage kunde arbeta med och ni lyckades vända det som var mindre bra till en utvecklingspotential. Räkna med att ni blir rekommenderade vid nästa års tävling. Åter igen tusen tack!”

Tack för de fina orden. Värmer! Ser fram emot att ses igen.

Stora inspirerande kramar ifrån Nina

P.S. Fina bilder tagna av fotograf Laila Berglund finns på hemsidan: www.lailaberglund.se/lillhagen.html

Nina & Wunderblume vann i helgen

2011-10-10

I helgen var det tävlingar på Färs Härads Ryttarförening. Nina startade bl.a. Blomman (Wunderblume) i Msv B:2. Efter en väldigt stadig ritt utan misstag vann ekipaget på 67,4%, ca. 2% före 2:an.

Nina kommenterade det hela: -“Det här var den bästa känslan jag haft på Blomman hitills på tävling”.

Grattis önskar webmaster!

Bechamel & Nina Grand Prix i Flyinge

2011-09-26

Nina och Bechamel (Bellini-Pascal) startade Grand Prix kür i Flyinge för första gången tillsammans. Ajax var snäll och lånade ut såväl sitt kürprogram och musik:)

Trots att poängen inte riktigt infann sig “tillräckligt mycket” under helgen är vi glada för starten och prestationen i sin helhet. Bechamel är mycket fin häst med lovande framtid inom de högre klasserna och vi ser tillsammans med ägarna fram emot att få se ekipaget fortsätta tävla i de högre klasserna den kommande tiden.

Trailer från helgens prestation finner ni här: http://youtu.be/8VnaHc15CfE

Hästclinic i Tallin, 16-19 September

2011-09-17

Mellan 16-19 September kommer Nina och Mikis att genomföra en hästclinic strax utanför Tallin, Estland.

Clinicen kommer att genomföras på Järlepa Dressage Center (http://manorhousehorses.com) hos Marika Vunder, en internationell Grand Prixryttare och Eva-Maria Vint-Warmington, internationell FEI domare.

Vi ser fram emot att få lära ut, lära oss och uppleva nya spännande saker.

Kramar,

Nina & Mikis

Tävlingar i Flyinge avslutade

2011-08-23

Nina red Wunderblume (en underbar häst som ägs av en underbar kund och mentor) i en Msv B:2 och kom på en delad första plats. Kul:)

Tjenis från Redaktionen

Tävlingar i Laholm avslutade

2011-08-09

I helgen tävlades det för fullt. Team Nina åkte upp med ett flertal hästar och vi hade en mycket inspirerande och lärorik helg.

Se trailern från Laholm här!

Ett stort tack till ryttarna för sina goda prestationer, till föräldrar och vänner som ställt upp (inte lätt att åka ifrån gården med nästan 10 hästar:) samt framförallt till våra fantastiska hästar som alltid ställer upp.

Mvh Mikis & Nina

Tävlingar i Glommen avslutade

2011-07-24

Underbara tävlingar i Glommen, Varberg är nu avslutade.

I helgen var Mikis och jag i Glommen på trevliga tävlingar. Arrangörerna hade ett mycket trevligt upplägg med cuper på 3 olika nivåer. På söndagen red man antingen A el B final. Så alla ryttare fick rida 3 dagar.

Eftersom Mikis och Ajax kvalade i de två Msv C de gjorde i Falkenberg, tyckte jag att detta var ett ypperligt tillfälle för Mikis att få debutera Msv B. Och det gjorde han med den äran. 64,5 % första dagen och med ett nästan lika bra resultat andra dagen hade Mikis och Ajax kvalificerat sig till A finalen :)
Opps,ännu ett nytt program (Msv B5) att snabbt lära sig på natten mellan lö och sön. När man tävlat så mkt som jag gjort är det lätt att glömma hur svårt det kan vara att plugga in program.

Jag är så stolt över Mikis som har fått mkt beröm av domarna för sin mjuka ridning och som hållt huvudet kallt i denna snabba loop från knappt LB till att nu vara kvalificerad att få rida St George. Jag är också ofantligt stolt över Ajax som visar sig vara en fantastisk school- master. Lugnt och klokt har han varit med Mikis hela helgen….ja….förutom några byten i varje på diagonalen då och då ;)

Själv har jag ridit min underbara Diesel. Detta har varit en nyttig tävling för honom. Banan var ganska svår miljömässigt och lö och sö har det både blåst och regnat små spik. Diesel har varit tittig och spänd men ändå på mina hjälper. Fredagen var han precis utanför placering på dryga 65% och på sö slutade vi 2a. Vi hade en dipp på lördagen då Diesel var super fin på framridningen och jag satte för höga krav på honom inne på banan. Det är inte bara av godo när tävlingsinstinkten tar vid ;)

Jag är glad att Diesel, faktiskt på alla tävlingar, får en del 8 or på olika moment. Det kan vara skolor,skritt,byten eller ökad galopp. För mig visar det att han är en komplett häst. Så om hans svaghet just nu är en viss spänning inne på banan kan jag vänta ut den. Jag väntade ju på Ajax i många år, och Diesel har inte en promille av Ajax spänning.

Kramar Nina

ps.Tack fam Pettersson , Luleå, för er ovärderliga hjälp under helgen.
Tack Magnus Ringmark och Stefan Jansson för delikat mat och övernattning. Alltid lika mysigt och hemtrevligt att vara hos er.
Grattis till Stefan och Anna Espelund som vann mellan och stora cupen.

Falkenberg tävlingar avslutade

2011-07-04

Team Dressage by Nina åkte till Falkenberg för en trevlig tävlingshelg.

Fotograf: Nina Persson

Fanny Häwerdahl med Amir och Nina Persson med Bogart


Nina Persson med Bogart och FannyHäwerdahl med Amir


Mikis Samaras med Ajax Två


Nina Bengtsson med Don Diesel


Elisabeth Torissi med Kaskad


Glad ryttare men bekymrad tränare och hund

Filmer från vissa av ritterna kommer inom kort att läggas upp på Youtube under “SamarasDressage”.

Med vänliga hälsningar,
Mikis & Nina

Andre de Kock Memorial Horse Show

2011-06-25

Nina och jag (Mikis) medverkade förra veckan på en hästshow i Tanzania till minne av vår vän Andre de Kock. Strax utanför Arusha, vid Nduruma Polo club hölls tävlingar i hans ära inom såväl dressyr, hoppning samt Polo.

Det underbara med hela showen var främst viljan från de medtävlande att testa nya grenar. Så vi fick se såväl hoppryttare som polospelare rida dressyr och vice versa. Mycket underhållande:)

Vi var med och dömde vissa klasser samt Mikis medverkade i en Polo-match (och överlevde:-) ).


Nduruma Polo club i Arusha, Tanzania vid foten av Kilimanjaro.


Showklasser med Nina och Mikis som domare.


Två glada domare:)


Blandad konfekt.


Poloträning och sedan match.


Det gick undan och Mikis träffade faktiskt bollen. Ibland…


Nina med syster Mia samt hennes dotter Emma. Mikis rider en hingst.


Trevlif dialog med bl.a. Fudge som vi ville ta med hem:)

Nya bilder på ridhuset

2011-05-16

Vi gläds över hur fint det blir.

Vi ser fram emot att få det färdigställt vilket inte är långt borta nu. Grattis Lotta och Eric till ett fint resultat!

Mvh Mikis

Ridhusbyggandet fortskrider

2011-01-23

Snart så, snart så…

På bilden: Malena Edwards, Nina Bengtsson, Fanny Häwerdahl-Hallberg samt Charlie Brown.
Stay tuned for more pics!:)

Mvh Nina & Mikis

Förbundsträning för Johnny Hilberath

2011-01-22

Måndag och tisdag den 10 och 11 januari var det förbundsträning för Johnny Hilberath.

Träningen skulle varit förlagd till Flyinges stora ridhus men pga takras där red vi hos Minna Telde istället. Minna har fått ett dieselvärme system till ridhuset i present av sin “man” så det var vår känsla i hennes ridhus. Underbart efter alla kalla ridpass hittills i vinter.

Första passet red jag Ajax. Han känns verkligen super fin. Vi gick igenom alla GP rörelserna och jag fick små tips på förbättring. När träningspasset var slut gjorde Johnny en summering som gick ut på att alla rörelser vi gör är av god kvalite och att det är tekniskt mkt korrekt. Han tyckte att jag ska vara nogrann med att be Ajax ta i lite extra i alla rörelser samt träna på att tävla felfritt. Johnny har varit ett stort stöd denna tävlingssäsong då han ute på tävlingar alltid kommit fram och sagt ngt stödjande och uppmuntrande trots att han inte har mig som vardaglig elev. Han har oxå tagit sig tid att titta på mina ritter (av eget intiativ) när vi varit på samma tävling bla i Göteborg och Odense. När jag tackade för mig ropade han: “ Du Nina,du kan rida 70 % internationellt på Ajax. Gör nu det!” Svävade på moln hem. Jag vet att det är långt dit men än finns motivation att försöka.

Jag fick även möjlighet att visa Don Diesel på träningen. Johnny red första passet för att lära känna DD. DD kan var lite spänd först i nya miljöer och blir då lätt hög i nacken. Johnny fick jobba ganska ordentligt men DD tog jobbet riktigt bra. Lite byten och lite piruett jobb gjorde han bla. När Johnny satt av sa han: “ Very nice horse with an excellent nerv”. Puh, då får DD kanske komma tillbaka igen ;)

Jag vill oxå passa på att tacka det människor som hjälpte till att med snabb varsel organisera träning samt fixa med tider när det blev ändringar – Stig Malmen ,Susanne Gielen samt Minna. Jag vet hur mkt pyssel det är att få ihop två träningsdagar som dessa.

Kram Nina

Till tävlingssidan