Förbundsträning för Johnny Hilberath

Måndag och tisdag den 10 och 11 januari var det förbundsträning för Johnny Hilberath.

Träningen skulle varit förlagd till Flyinges stora ridhus men pga takras där red vi hos Minna Telde istället. Minna har fått ett dieselvärme system till ridhuset i present av sin “man” så det var vår känsla i hennes ridhus. Underbart efter alla kalla ridpass hittills i vinter.

Första passet red jag Ajax. Han känns verkligen super fin. Vi gick igenom alla GP rörelserna och jag fick små tips på förbättring. När träningspasset var slut gjorde Johnny en summering som gick ut på att alla rörelser vi gör är av god kvalite och att det är tekniskt mkt korrekt. Han tyckte att jag ska vara nogrann med att be Ajax ta i lite extra i alla rörelser samt träna på att tävla felfritt. Johnny har varit ett stort stöd denna tävlingssäsong då han ute på tävlingar alltid kommit fram och sagt ngt stödjande och uppmuntrande trots att han inte har mig som vardaglig elev. Han har oxå tagit sig tid att titta på mina ritter (av eget intiativ) när vi varit på samma tävling bla i Göteborg och Odense. När jag tackade för mig ropade han: “ Du Nina,du kan rida 70 % internationellt på Ajax. Gör nu det!” Svävade på moln hem. Jag vet att det är långt dit men än finns motivation att försöka.

Jag fick även möjlighet att visa Don Diesel på träningen. Johnny red första passet för att lära känna DD. DD kan var lite spänd först i nya miljöer och blir då lätt hög i nacken. Johnny fick jobba ganska ordentligt men DD tog jobbet riktigt bra. Lite byten och lite piruett jobb gjorde han bla. När Johnny satt av sa han: “ Very nice horse with an excellent nerv”. Puh, då får DD kanske komma tillbaka igen ;)

Jag vill oxå passa på att tacka det människor som hjälpte till att med snabb varsel organisera träning samt fixa med tider när det blev ändringar – Stig Malmen ,Susanne Gielen samt Minna. Jag vet hur mkt pyssel det är att få ihop två träningsdagar som dessa.

Kram Nina

Till tävlingssidan