Tävlingar i Glommen avslutade

Underbara tävlingar i Glommen, Varberg är nu avslutade.

I helgen var Mikis och jag i Glommen på trevliga tävlingar. Arrangörerna hade ett mycket trevligt upplägg med cuper på 3 olika nivåer. På söndagen red man antingen A el B final. Så alla ryttare fick rida 3 dagar.

Eftersom Mikis och Ajax kvalade i de två Msv C de gjorde i Falkenberg, tyckte jag att detta var ett ypperligt tillfälle för Mikis att få debutera Msv B. Och det gjorde han med den äran. 64,5 % första dagen och med ett nästan lika bra resultat andra dagen hade Mikis och Ajax kvalificerat sig till A finalen :)
Opps,ännu ett nytt program (Msv B5) att snabbt lära sig på natten mellan lö och sön. När man tävlat så mkt som jag gjort är det lätt att glömma hur svårt det kan vara att plugga in program.

Jag är så stolt över Mikis som har fått mkt beröm av domarna för sin mjuka ridning och som hållt huvudet kallt i denna snabba loop från knappt LB till att nu vara kvalificerad att få rida St George. Jag är också ofantligt stolt över Ajax som visar sig vara en fantastisk school- master. Lugnt och klokt har han varit med Mikis hela helgen….ja….förutom några byten i varje på diagonalen då och då ;)

Själv har jag ridit min underbara Diesel. Detta har varit en nyttig tävling för honom. Banan var ganska svår miljömässigt och lö och sö har det både blåst och regnat små spik. Diesel har varit tittig och spänd men ändå på mina hjälper. Fredagen var han precis utanför placering på dryga 65% och på sö slutade vi 2a. Vi hade en dipp på lördagen då Diesel var super fin på framridningen och jag satte för höga krav på honom inne på banan. Det är inte bara av godo när tävlingsinstinkten tar vid ;)

Jag är glad att Diesel, faktiskt på alla tävlingar, får en del 8 or på olika moment. Det kan vara skolor,skritt,byten eller ökad galopp. För mig visar det att han är en komplett häst. Så om hans svaghet just nu är en viss spänning inne på banan kan jag vänta ut den. Jag väntade ju på Ajax i många år, och Diesel har inte en promille av Ajax spänning.

Kramar Nina

ps.Tack fam Pettersson , Luleå, för er ovärderliga hjälp under helgen.
Tack Magnus Ringmark och Stefan Jansson för delikat mat och övernattning. Alltid lika mysigt och hemtrevligt att vara hos er.
Grattis till Stefan och Anna Espelund som vann mellan och stora cupen.

Till tävlingssidan